Thursday, 12 May 2011

SMK AGAMA SLIM RIVER..the epic story!!!


Assalamualaikum..kali ni kita nak story zaman2 skolah dulu...sapa yg x rindu kan balik ke zaman tu..macam2 kenangan..pahit & manis..jatuh turun..belum campur korang punye CINTA MONYET tu lagi...hahaha.

dari form 1 smpai lah form 5...ini lah sekolah yang menjadi kenangan sepanjang zaman....


SMKA SLIM RIVER..MADROSATI (SEKOLAHKU)

Cantik x???..mesti lah kan..jom kita tgk panorama sekolah pulak..tak dinafikan..memang cantik..sekolah ni pernah menang HATRIK..JOHAN ASRAMA TERBAIK NEGERI PERAK...huhu..bangga betul aku...kalau korang tak caya..jom kita tengok...



masjid yang menjadi lambang kesatuan warga SRISS...

Panorama Asrama puteri...cantik betol ler...

SMKA = Sentiasa Mencari Keredhaan Allah...moto kami

memang superb kan..hahaha....apa lah makna sebuah sekolah kan tanpa cikgu..macam kat universiti dgn lecturer nye...diorang ni ibarat ibu bapa lah bagi kami..maklum ler...org dok asrama...walaupun dlm kelas..depa ni tegas n garang..tapi caring & penyayang sebenarnya...


sabar ye cikgu..masing2 muka dah lapar dah tu..hahaha

"posing2,,,orang tgh candit gambar kita tu"

walaupun dah bergelar mahasiswa UITM...kawan2 lama tetap di hati...mana boleh lupe..24 jam ngadap depa je..sampai baju apa yang depa pakai pun depa pun dah bleh hafal..hahaha..dashyat kan..BATCH 2005 - 2010...sentiasa dihatiku..sbg tanda ukhwah kami yang erat..kami ada lah buat grup kat facebook..klik link .https://www.facebook.com/groups/150023825053167/


putera2 yang kacak tampan & bergaya

dah macam hang tuah & 5 bersaudara plak...

bakal pengganti ibnu sina & al khawarizmi..INSYAALLAH...

Puteri muslimah yg anggun & menawan..

kat tangga pun jadi ler....



memandangkan jumlah pelajar sekolah ni cume 650 je...boleh dikatekan hubungan ukhwah antara kami memang rapat..x kira ler dengan form lain ke..dgn cikgu2 ke..mmg rapat..terutama bila ada event besar mcm hari guru..hari koperasi..nak bukti???..jom kite tengok kerenah & kelatah warga SRISS pulak...


"ni zorro ke ape nih??"...perbarisan hari sukan yg happening

"lepas ni kita pegi bulan pulak,,terbang boleh dah..hahaha"

"kebersihan separuh daripada iman"..gotong royong perdana

"jom main tepuk amai2 dgn cikgu"


sepanjang 5 tahun aku kat sana..aku rasa bangga dapat bebakti kpd sekolah...ye la..kire macam membalas jasa lah kan...antara bakti yg pernah aku tabur....

>>membawa nama SMKASR & MALAYSIA utk program Japan exchange for students & youths programme

>>pembahas bahasa inggeris & bahasa arab

>>memegang jawatan timbalan ketua umum asrama sesi 2009 /2010


gambar masa baca sajak untuk hari guru...hentam je lah..janji bunyi sajak,,hahaha

Semoga paparan kali ni dapat membuatkan korang pun mengimbau kenangan manis korang kat sekolah..ingatlah walau tinggi mana anda belajar..sekolah adalah tapak permulaaan bagi setiap orang..jangan kita lupakannya...sekian dulu....^^